Sunday, December 31, 2006

oudjaarsdag 2006

Lieve mensen

DS zit weer strak op schema!!

Afgelopen vrijdag avond is hij met hoge koorts vertrokken naar het UMCG. In eerste instantie waren zijn bloedwaarden nog steeds op het randje, maar er zat een hoge ontstekingswaarde in zijn bloed. Dus was het voor hem blijven!

Zaterdag morgen wordt hij weer geprikt en dan zijn de bloedwaarden ineens ver onder het aanvaardbare. Dus kreeg hij drie zakken bloed. Laat op de avond laat het bloed en de antibiotica het resultaat zien. DS word weer iets opgewekter en krijgt weer kleur op zijn wangen. Het eten is nog steeds niet zijn favoriet.

Hij baalt als een stekker omdat hij met de jaarwisseling niet thuis kan zijn. Ook al is hij niet in de positie om vuurwerk af te steken. We hopen dat hij aankomende dinsdag weer naar huis kan. Dirk heeft dan nog een week om aan te sterken op zijn eigen plekje thuis, om op 9 januari zijn 5e chemo te ondergaan.

Thursday, December 28, 2006

donderdag 28 dec

Lieve mensen

Vandaag was het de dag, dat Dirk Sietse naar Groningen moest voor controle. En gelukkig waren zijn bloedwaarden goed. Aankomende dinsdag mag hij naar het ziekenhuis in Dokkum om zijn bloedwaarden te laten meten.

Verder gaat het vandaag redelijk maar een dergelijke controle gaat hem niet in de koude kleren zitten. Voor hem geeft het spanning! Moet ik blijven of mag ik weer mee naar huis en daar komt nog bij, dat hij 4 uren van hot naar her gesleurd word in zijn rolstoel.

Hij is dan nu ook erg moe en sikkeneurig. Maar gelukkig komt na vandaag, morgen.

Saturday, December 23, 2006

zatrdag 23 dec

Lieve mensen

Vandaag is Dirk thuis gekomen uit Groningen.

Hij voelt zich goed en gaat voor de hele twee week thuis.

Wij wensen jullie allemaal gezegende kerstdagen toe.

Thursday, December 21, 2006

Jago en George

donderdag 21 dec

Lieve mensen.

Vandaag zijn we voor het eerst niet op bezoek geweest bij Dirk. Janny moest vandaag werken en Wietse Rein had een kerstviering. Afgelopen dinsdag had Jerre Gjalt een kerstviering en daar zijn we niet geweest omdat DS op deze dag weer naar Groningen moest en ik Janny avonds weer moest op halen.

Maar wat de meeste van jullie niet weten is dat onze twee fantastische vrienden Jago en George, elke donderdag het bezoek voor hun rekening nemen. Maar meestal ga ik met hun mee, maar vandaag niet.

Net voor zessen belde hij dat hij spaghetti kreeg te eten maar het zag er niet uit en was qua smaak niet naar binnen te werken. Dus heb ik George en Jago gevraagd om aan de overkant van het UMCG een patatje en een kroket te halen. En dat was lekker smullen voor hem. Eens lekker snacken moeten kunnen. Van morgen gaf de weegschaal bij hem weer een extra kilo aan.

Deze 4e chemo kuur gaat bijzonder goed. Eigenlijk mag je wel van een wonder spreken, omdat hij totaal geen last heeft van bijwerkingen. En dat is toch heel bijzonder. Op dit moment is hij aan het spoelen en morgen ook en dat betekent veel plassen en uitkijken naar zaterdag morgen om weer lekker naar huis te gaan.

Wednesday, December 20, 2006

woensdag 20 Dec.

Lieve mensen

Vandaag had Dirk zijn tweede Chemo in deze 4e sessie en wonder wel doorstaat hij deze prima tot nu toe. Geen strak bekje, niet beroerd, niet misselijk en gelukkig heeft hij eetlust. Hij heeft daar een menucyclus van stamppotten en pasta’s. Vandaag was het Bami! Zijn lievelingseten!! Maar ja niet zoals het thuis opgediend word, maar dat moet hij maar op de koop toe nemen.

Anders, als hij eten wat koud word, laat hij het er bij zitten “het is koud ik wil niets meer”maar vanavond vroeg hij mij “kan het nog even in de miep miep” ik heb zin in meer.

Vanmiddag belde hij of we ook popcorn mee konden nemen. Toen ik hem zo net belde had hij bijna de hele zak op!!! Heit wat is dit lekker ik heb jaren geen popcorn gehad…( in zijn beleving) heerlijk!!

Als hij zich goed voelt daar in het UMCG ga je ook met een goed gevoel naar huis, ook als is het moeilijk voor ons om hem daar achter te laten.

Tuesday, December 19, 2006

dinsdag 19 dec.

Lieve mensen

Vandaag is Dirk weer naar het UMCG voor zijn 4e chemo. En ja hoor afgelopen week is ie 5 kg gegroeid. Als je wordt opgenomen word je eerst gewogen en bloed afgenomen en onderzocht. Daarna word je naar een kamer verwezen en dan afwachten op wat er gaat gebeuren, nou ja na 3 keer chemo weet je wel hoe het allemaal in elkaar steekt. Wachten, wachten en nog eens wachten. DS is moeilijk te prikken dus bij hem komt er een anesthesist om bij hem een infuus te plaatsen. Deze zou om 14.00 uur komen, maar hij komt om 17.00 en ja het schema word dan iets anders. Vandaag pas om 20.00 uur aan de eerste chemo en dus is ie vannacht om 1 uur pas klaar. Dan wordt er gespoeld en op naar de volgende dag. En dan maar hopen dat alles weer op regel is.

Dirk is vol goede moet, ook omdat ze vandaag gevraagd hebben hoe de chemo er uit ziet na de operatie/amputatie in eind februari. De 8 sessies in 2007 zijn de helft lichter van sterkte. Waardoor er hoogst waarschijnlijk er geen dip dagen meer zullen zijn en de chemo is driedagen en twee nachten en dus bijna twee en een half week thuis. Maar na het afscheid vanavond komen er toch tranen van DS. Hij gaat ons missen deze dagen. Ja, want daar lig je dan op een zaal met 3 wildvreemde mensen op hoge leeftijd, zonder je broertjes en zusje, heit en men en niet in je eigen vertrouwde nestje.

Afgelopen week was het gezellig en knus bij ons, lekker genietend van de aanwezigheid van Dirk. Veel geknuffeld en gelachen met elkaar. Een mooie anekdote is dat wij afgelopen vrijdag lekker chinees hadden gehaald, maar het gebeurd wel eens dat er een haar van de kok in het eten zit. Wij roepen dan altijd… die is van je zelf! en door eten. Maar nu had DS een haar in zijn BAMI. Janny en ik riepen in koor “die is van je zelf”waarop de kids en Dirk het uitproesten van het lachen.

Tot zo ver en ik denk morgen weer verder. We verwachten het van Hem en van hem

groet

Sunday, December 17, 2006

Zondag 17 dec.

Lieve mensen

Wat een rust als het goed gaat met Dirk. Hij slaapt en eet lekker. Zijn wond in de lies is nu helemaal dicht en het ziet er mooi gezond uit.

We genieten volop van elkaar. Verder is er weinig te vertellen. Aankomende dinsdag gaat DS voor zijn 4e chemo naar het UMCG en komt hij de zaterdag voor de kerstdagen weer thuis.

Groetjes.

Thursday, December 14, 2006

WR en DS

donderdag 14 dec.

Lieve mensen

Gisteren had WR eindelijk de vrijheid om gezellig naast DS op bed te zitten. In eerste instantie vond hij dat eng. Waarom? Voor hem waarschijnlijk genoeg redenen. Ze hebben heerlijk gespeeld met knuffels. Geweldig mooi om te zien en voor Dirk fantastisch om zijn kleinste broertje dicht in zijn buurt te hebben.

Met Dirk gaat het goed. Hij baalt dat hij volgende week weer voor een chemo naar Groningen moet …maar zal zijn best doen om daarna twee week thuis te zijn. Het is dan ook Kerst en oud en nieuw.

DS groet jullie

Tuesday, December 12, 2006

dinsdag 12 dec

lieve mensen

zo als ik afgelopen vrijdag al melde is Dirk vandaag weer thuis gekomen. heerlijk!! we zitten nu met zijn allen voor een mooie film ( school of rock ) een geweldig mooie film
vooral omdat je hem met DS kan zien.

van uit het mooie Dokkum groeten wij jullie

Friday, December 08, 2006

vrijdag 8 dec

Toen Janny gisteravond de blog aan het updaten was had DS koorts. We hadden stille hoop dat de koorts te bedwingen was met paracetamol. Maar nee hoor!! Vanmorgen vroeg nog steeds koorts, dus toch maar even overleggen met Groningen.

Ondanks zijn goede bloedwaarden gister ( waar we heel blij mee waren) wilden ze hem daar graag zien, om hem te onderzoeken. Voor DS is dat iets minder graag. Hij had zo gehoopt om deze rustperiode thuis uit te zitten.

Na het onderzoek vanmorgen komt er uit dat zijn bloedwaarden nu wel te laag zijn en hij heeft een bijholte ontsteking. Dus een infuus vandaag voor de antibiotica en morgen twee zakjes bloed.

Ik denk dat jullie aankomende maandag zullen lezen dat hij hierdoor geweldig is opgeknapt en dat hij misschien dinsdag weer naar huis mag.

Thursday, December 07, 2006

donderdag 7 dec.

Vandaag voor controle naar Groningen en yes de bloedwaarden waren goed, dus we mochten weer naar huis, het eten en drinken gaat moeilijk deze dagen door de chemo trekt zijn mond helemaal strak, dus eten en drinken is een crime.
We moeten hem enorm motiveren want hij is down, op dit moment zit ie heel laag in zijn weerstand, en dit heeft invloed op zijn gestel, ook is hij nu verkouden, daarom wil ik een ieder die geloofd vragen pleace bid voor hem
liefs Gjalt Janny en the kids

Friday, December 01, 2006

Vrijdag 1 dec

Lieve mensen

Vandaag dus veel plassen door al die liters spoelen deze dag. Maar morgen mag hij lekker weer naar huis.

Vandaag lekker veel post uit Friesland, van vrienden, familie en bekenden.

Zoals jullie weten hebben we afgelopen woensdag een derde oproep gedaan in de huis aan huis krant voor een oproep aan de vrouw welke DS heeft aangereden.

Tot nu toe geen melding, maar wel een telefoontje van omroep friesland. Zij willen graag een stukje hier aan besteden in een programma. Ja eerst DS maar eens vragen hoe hij hier over denkt. Hij vond dit prima om op deze manier de vrouw te activeren om haar bekend te maken. Zaterdag middag komen zij met camera’s om DS te interviewen. Ik ben benieuwd.

Groet