Saturday, March 31, 2007

zaterdag 31 maart

Lieve mensen

Het prikken in Dokkum ging goed en de uitslag was ook geweldig. De waarden waren alweer gestegen. Dus hoefden wij vandaag niet naar het UMCG, maar konden we lekker genieten van het mooie weer……..

Voor iedereen alvast een zonnige zondag toegewenst

lekker met de auto naar het wad

Thursday, March 29, 2007

donderdag 29 maart

Lieve mensen

We zijn weer een week verder. Met Dirk gaat het redelijk. Ondanks zijn fantoompijn en dat vooral nachts.

Vandaag zijn we voor controle geweest in Groningen. Zijn bloedwaarden waren erg laag, dus moeten we morgen weer prikken maar dan in Dokkum. Als de waarden verder zijn gezakt moet DS zaterdag weer naar het UMCG voor een zakje bloed.

Afwachten dus. Maar na de tijd zijn we naar de binnenstad geweest. Het was daar reuze gezellig, alle terrasjes waren vol en de markt gezellig en daarbij geweldig mooi weer.

Thursday, March 22, 2007

donderdag 22 maart

Lieve mensen

We zijn een beetje achter met posten maar afgelopen dinsdag is Dirk voor zijn 2e nakuur chemo gegaan! En vandaag weer thuis gekomen!!! Echt super!

Iets misselijk maar super opgelucht dat hij vandaag weer naar huis mocht. Kun je nagaan drie dagen weer vast aan de ketting. Met chemo mag je de kamer niet verlaten. En dat in een heerlijk gezelschap van 3 ernstige zieke hoogbejaarde mensen welke de hele dag voortdurend naar lucht hapten. Nu thuis weer normaal leven en DS is het ziekenhuis zat, zeer logisch, na al die maanden ziekenhuis



Zijn motto is en blijft oost west thuis best!! En wat de foto’s betreft deze spreken voor zich





Sunday, March 18, 2007




Wednesday, March 14, 2007


woensdag 14 maart

Lieve mensen


Met Dirk gaat het goed, ondanks zijn fantoompijn. En hij ziet uit naar zijn eigen stekje. Hij is nog lekker een paar daagjes thuis en dan aankomende dinsdag op naar zijn tweede badjas.

Monday, March 12, 2007







Thursday, March 08, 2007

donderdag 8 maart

Lieve mensen

Vandaag zijn Dirk en ik naar de revalidatiearts geweest en ja dat doen we lekker in Dokkum. Het was even een oriënterend gesprek, met uitleg wat er allemaal gaat gebeuren in de toekomst. De instrumentenmaker en een fysiotherapeut waren ook aanwezig met dit gesprek. Datums geprikt voor aan- metingen van een kous en het zwachtelen van zijn stomp en dergelijke. Dirk gaat dus revalideren in een van de oude huiskamers van het verpleeghuis van Talma-Sionsberg. De verbouw hiervan is in volle gang en het moet medio mei, juni gereed zijn. En dan komt het …. Aan Dirk de eer om deze revalidatie ruimte officieel te openen. Het wordt dan een dependance van Beetsterzwaag.

Morgen moet DS naar het UMCG om zijn bloedwaarden te laten controleren. Nou volgens mij zit dat wel goed. Maar het is natuurlijk goed om dit in de gaten te houden.

Wat ik al een tijdje wil vertellen is dat wij DS een ander zorgpakket hebben toebedeeld en soort klasse verzekering. Boven op de vergoeding van TV en aansluiting van telefoon krijg je per opname een welkoms pakket. Er zit van alles in een badjas, slippers en allemaal ditjes en datjes. Maar wat erg komisch was, is dat er twee soorten shampoo in het pakket zitten. Nu komt zijn haar gelukkig iets terug, maar haarwassen daar komt het eerst niet van.

We hebben het straks niet meer hoeveel chemo ’s DS heeft te gaan, maar hoeveel badjassen we nog verwijderd zijn voordat DS uitgekuurd is

donderdag 8 maart




Monday, March 05, 2007

Maandag 5 Maart















Vandaag moest DS naar het UMCG om zijn hechtingen ( nietjes) te laten verwijderen. Dus weer met de rolstoel taxi naar Groningen. Dirk zag er best tegen op zo van , hoe gaan
ze deze nietjes verwijderen. Janny was mee, ondanks dat ze krom loopt van de rugpijn.

Maar tot zijn grote verbazing zat hij binnen twintig minuten weer in de taxi, op naar de terugreis. Het verwijderen van de hechtingen was in een poep en een scheet gebeurd en dat zonder dat hij er last van had.

In het UMCG waren ze dik tevreden over de genezing van de wond en verdere controle is dan ook niet nodig

Op de foto een moment dat DS zijn buik oefening uitvoert drie maal daags een ½ uur op de buik voor de vorming van de stomp. Meestal gaat hij dan tv kijken maar op de foto een intiem moment met Janny

Maandag 5 maart




































Vandaag een lastig klusje in onze voor/achterthuin maar de WMR uit rinsumageest en twee
medewerkers van Dijkstra - Draaisma redden er mee.

Saturday, March 03, 2007

zaterdag 3 maart

Lieve mensen

Vandaag is DS alweer twee dagen thuis. Zijn chemo kuur viel reuze mee, ook al was hij zo nu en dan misselijk en moest hij overgeven.


Alleen zijn fantoompijn is zo nu en dan ondragelijk ondanks de medicatie. Hij ervaart dan zijn oude pijn in zijn been welke er niet meer is en wondpijn. Vaak zijn het zenuwen welke samentrekken en niet tot bedaren willen komen.

Maandag gaan de hechtingen er uit en aankomende donderdag weer naar het UMCG voor controle van zijn bloedwaarden.

Voor jullie allemaal een prettig weekend toegewenst