Tuesday, December 19, 2006

dinsdag 19 dec.

Lieve mensen

Vandaag is Dirk weer naar het UMCG voor zijn 4e chemo. En ja hoor afgelopen week is ie 5 kg gegroeid. Als je wordt opgenomen word je eerst gewogen en bloed afgenomen en onderzocht. Daarna word je naar een kamer verwezen en dan afwachten op wat er gaat gebeuren, nou ja na 3 keer chemo weet je wel hoe het allemaal in elkaar steekt. Wachten, wachten en nog eens wachten. DS is moeilijk te prikken dus bij hem komt er een anesthesist om bij hem een infuus te plaatsen. Deze zou om 14.00 uur komen, maar hij komt om 17.00 en ja het schema word dan iets anders. Vandaag pas om 20.00 uur aan de eerste chemo en dus is ie vannacht om 1 uur pas klaar. Dan wordt er gespoeld en op naar de volgende dag. En dan maar hopen dat alles weer op regel is.

Dirk is vol goede moet, ook omdat ze vandaag gevraagd hebben hoe de chemo er uit ziet na de operatie/amputatie in eind februari. De 8 sessies in 2007 zijn de helft lichter van sterkte. Waardoor er hoogst waarschijnlijk er geen dip dagen meer zullen zijn en de chemo is driedagen en twee nachten en dus bijna twee en een half week thuis. Maar na het afscheid vanavond komen er toch tranen van DS. Hij gaat ons missen deze dagen. Ja, want daar lig je dan op een zaal met 3 wildvreemde mensen op hoge leeftijd, zonder je broertjes en zusje, heit en men en niet in je eigen vertrouwde nestje.

Afgelopen week was het gezellig en knus bij ons, lekker genietend van de aanwezigheid van Dirk. Veel geknuffeld en gelachen met elkaar. Een mooie anekdote is dat wij afgelopen vrijdag lekker chinees hadden gehaald, maar het gebeurd wel eens dat er een haar van de kok in het eten zit. Wij roepen dan altijd… die is van je zelf! en door eten. Maar nu had DS een haar in zijn BAMI. Janny en ik riepen in koor “die is van je zelf”waarop de kids en Dirk het uitproesten van het lachen.

Tot zo ver en ik denk morgen weer verder. We verwachten het van Hem en van hem

groet

0 Comments:

Post a Comment

<< Home