Tuesday, October 31, 2006

laatste nieuws

Lieve mensen, er is veel gebeurd de laatste dagen. Zoals ik in het vorige stukje schreef is DS verledenweek maandag middag thuis gekomen met de rolstoeltaxi. Moe, maar blij dat ie weer thuis was.

Ondanks de intense verzorging was het allemaal best te doen. Morgens en avonds kwamen er lieve, zorgzame medewerkers van de thuiszorg om zijn wonden te verzorgen. Maar donderdag en vrijdag kreeg hij vreselijk last van hutsefluts. Soms kon hij het niet ophouden en moest er verschoond worden en DS wassen. We waren on-line met de afdeling in Groningen. Volgens hun was deze hutsefluts de oorzaak van zijn hoge dosis antibiotica, van zijn bacterie in zijn been. Dus veel drinken. Het slikken werd steeds moeilijker. Dit kwam van de schimmel in zijn mond. Later bleek dat zijn slokdarm ook geïnfecteerd was met deze schimmel. Daardoor kon hij moeilijk eten tot zich nemen. Na vele wasmachines vol was het inmiddels zaterdag avond. Koorts!!. Weer contact met de afdeling. De koorts was veel te hoog in verhouding met de portie antibiotica. Voor Groningen was dit code A2, dat is een ambu met sirene en lampen. Je schrikt je wezenloos als je even later een ambu voor de deur hebt met alle toeters en bellen.

Dan komt er een verpleegkundige door de voordeur met een grote koffer op zijn rug. Misschien ben ik iets te nuchter, maar in mijn voorstelling was het goed dat hij snel naar Groningen ging maar liever zonder al die toeters en bellen. De verpleegkundige brengt een infuus in en als de wiedeweerga word hij de ambu ingeschoven. Binnen een ½ uur via drachten was hij in het UMCG. Daar hebben ze DS binnenstebuiten gekeerd maar vonden niets, waardoor de koorts is ontstaan. Van middag ( dinsdag) kregen we te horen dat de koorts kwam van een bacterie welke aanwezig was/is bij zijn VAP. Dat is een kastje welke is ingepland in zijn borst dit is de aansluiting van de chemo.

Janny was meegegaan en is daar gebleven tot maandag avond. In de loop van de nacht en de daarop volgende morgen hebben ze DS aan het infuus gelegd. Twee zakjes bloed gegeven en antibiotica door de VAP. Tevens hebben zij een sondevoeding gegeven door zijn neus. De nacht van zaterdag op zondag heeft hij daar veel last van gehad. De artsen gaven het voorbeeld van een mentos snoepje die in je keel blijft steken om je te laten indenken wat voor gevoel hij in zijn slokdarm heeft door deze sonde. Allemaal erg naar dus.

In eerste instantie zeiden de artsen dat hij vrijdag weer naar huis kon maar nu het bekend is dat hij een bacterie in zijn VAP heeft, blijft hij in Groningen en als hij fit genoeg is krijgt hij 7 november zijn tweede chemo. De VAP moet verwijderd worden ( met een plaatselijke verdoving) de chemo gaat dan voor een infuus in zijn hand. Dirk baalt daar van als een stekker want hij voelt zich dan meteen gehandicapt omdat je nagenoeg niets meer met je handen kunt. Denk maar eens in het vegen van je billen. Ik heb dat zelf gezien als je iets geks doet met je handen dan slaat zo’n infuus meteen op error!!

Vanavond was ik met George bij DS op bezoek. Hij oogde goed en was blij ons te zien. Zijn bloedwaarden waren vanmiddag weer oké, dus geen infuus meer, alleen sondevoeding met vezels en antibiotica.

Hij mocht dus van bed en eventueel in de rolstoel naar de WC. Maar vanavond in de gehandicapten WC verslikte hij zich en moest ontzettend overgeven. Maar desondanks probeert hij de worrior (welke hij is )hoog te houden.

Ook al is het voor ons moeilijk dat hij nu niet thuis is …weten wij dat het goed is dat ie in het UMCG is. Daar kan ie weer op krachten komen om zijn volgende chemo te onder gaan.

Woensdag gaan we met WR naar het UMCG hij krijgt zijn buik katheter er uit. Afgelopen vrijdag morgen ben ik met spoed naar Groningen gegaan want zijn buikkatheter was verstopt. Hij had vreselijke pijn. Veel plas en geen uitweg om het te laten gaan. Ik heb daar een spuit gekregen om zijn katheter te ontstoppen. Dit heb ik onderhand al 6 keer gedaan vandaar dat morgen zijn katheter word verwijderd. Als hij zelf morgen niet kan plassen word hij opgenomen. Even afwachten dus.

Nou dat is een heel verhaal en ik heb nog niet eens de helft verteld. Ik denk dat ik iets vaker ga schrijven elke of om de dag. Jullie moeten dan maar gewoon zien op de site of er nieuws is. Er komt dan geen melding via de E-mail.

Shalom Gjalt

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

hoi, luitjes,

jullie worden op dit moment heen en weer geschud, niet normaal meer.!
toen ik jannie even bij de apotheek tegen kwam was het duidelijk dat deze beproeving voor jullie wel heel erg zwaar wordt. we willen jullie blijven bemoedigen en jullie warrior veel kracht toe wensen om niet op te geven. en WR zet em op.
doe hem de groeten van ons en ook aan DS.
Anica en Piet

12:33 PM  
Blogger broadwaythehardway1988 said...

Mijn beste wensen voor Dirk en de rest van zijn familie in deze verschrikkelijke situatie. Blijf alsjeblieft positief en vecht door. Ik weet dat het een harde strijd is, maar geef niet op. Je zult dit winnen. De allerbeste groeten uit Noorwegen

(Yes, I have cheated. Thanks to friends I have in Holland, they helped me translate the above.)

7:14 AM  

Post a Comment

<< Home