Wednesday, November 01, 2006

12 uurtjes UMCG

Vandaag ging alle energie naar Wietse Rein. Hij was het die vandaag een eenmansoorlogje moest voeren. Namelijk; door zijn piemel plassen!!

Op 21 oktober werd hij geopereerd ( een nieuwe plasbuis van zijn blaas tot aan het topje van zijn eikeltje) op de tweede dag na zijn operatie kwam er een knikje in zijn katheterslang en zo kwam het dat zijn urine door zijn pas geopereerde urineleiding stroomde.

Nu moest hij vandaag door dezelfde leiding plassen, en hij durfde dit niet. ( de pijn van het boven genoemde zat nog helder tussen zijn oren) We zijn vanmorgen om 9 uur vertrokken en na 3 liter ice tea en de hele trukendoos geopend te hebben, “onder leiding van paracetamol en valium subs”, was het 18.00 uur toen de eerste druppels zichtbaar werden. Blijdschap, paniek en hoop was het voor WR. Tot nu toe moet hij erg persen om te plassen, maar dit gaat goed komen.

Omdat het nogal laat was en dat er de nodige strijd was geleverd, ging de katheter er niet uit. Hij had zijn portie voor deze dag wel gehad.

Vrijdag morgen om ½ 10 gaat de slang er uit. Dat is een fluitje van een cent, maar daarna moet hij een uur stil en plat liggen om de wond in de blaas en de buik te laten helen. Wonderlijk dat het bij die kleintjes zo snel heelt.

Gelukkig waren wij vandaag met zijn tweeën we konden elkaar aflossen en in die tijd DS bezoeken.

Met Dirk gaat het steeds beter. Hij wordt sterker bij de dag. Alleen vandaag kreeg hij te horen dat zijn VAP op deze dag verwijderd moest worden. En dit onder plaatselijke verdoving. Maar wonder boven wonder was hij daar vrij rustig onder en na een uurtje was hij weer op de afdeling. Gelukkig maar. Als het zo doorgaat gaat de volgende chemo gewoon op 7 nov. Plaats vinden.

Zijn nieuwe kamer nummer is 68

Voor een kaartje is het dan
UMCG
Hanzeplein 1 9700RB
Postbus 30001
Groningen
Afdeling D2 kamer 68

0 Comments:

Post a Comment

<< Home